Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Haberler

Haberler

Kop Bölgesi Üniversiteler Birliği "Üniversite Kütüphanelerinde Kalite Ve Sürdürülebilirlik" Webinarı Yapıldı

Kop Bölgesi Üniversiteler Birliği

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP), bölgedeki Üniversitelerin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlarını "Üniversite Kütüphanelerinde Kalite ve Sürdürülebilirlik" başlıklı bir webinarla bir araya getirdi. Selçuk Üniversitesi koordinasyonunda düzenlenen etkinliğe, birliğe bağlı üniversitelerden katılım sağlandı.

UNİKOP tarafından düzenlenen ve Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen webinar, KOP Bölgesi'ndeki üniversitelerin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlarını bir araya getirdi. Toplantıya Konya Teknik Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi gibi birlik üyesi olan çeşitli üniversitelerin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanları ile kalite yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış sunumunu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk gerçekleştirdi. Öztürk, "Üniversite Kütüphanelerinde Kalite ve Sürdürülebilirlik" başlığı altında, YÖKAK kalite ölçütleri, ISO kalite standartları ve EFQM  Modeli gibi yönetim modellerinin kütüphane süreci ile olan ilişkilerini ele aldı. Daha sonra Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dilber Sarıkaya, üniversite kütüphanelerinde kalite ve sürdürülebilirlik konusunda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kütüphanesi örneğini sundu.

Toplantı, soru-cevap bölümü ile tamamlandı. Webinar, KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin bilgi paylaşımı ve iş birliği faaliyetleri kapsamında önemli bir adım olarak değerlendirildi. Katılımcılar, kütüphanelerin kalite ve sürdürülebilirlik alanında daha etkin ve verimli hizmet sunması için yapılan çalışmaları değerlendirme ve deneyim paylaşımı fırsatı buldular.

25.03.2024 16:26 || 50 kez okundu.