Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Haberler

Haberler

Merkez Kütüphane Kullanıcı Eğitimleri Devam Ediyor

 

2023 YILI

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organozasyon Bölümü öğrencilerine, 06.12.2023 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı - Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Gülcan BAŞAK koordinatörlüğünde 06 Aralık 2023 tarihinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu dersliğinde gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 1. sınıf öğrencilerine, 05.12.2023 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı - Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Doç. Dr. Emre TAŞ koordinatörlüğünde 05 Aralık 2023 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi dersliğinde gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü, Çağrı Hizmetleri Programı öğrencilerine, 01.11.2023 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı - Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Merve TURPÇU koordinatörlüğünde 01 Kasım 2023 tarihinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsüne bu yıl başlayan Lisansüstü eğitim öğrencilerine, 06.10.2023 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından organize edilen ve 06 Ekim 2023 tarihinde cevrimiçi olarak gerçekleşen "Oryantasyon Etkinliği"nde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine, 19.09.2023 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen ve 19 Eylül 2023 tarihinde Tıp Fakültesi'nde gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

***Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak kullanıcılarımızın hizmetine sunduğumuz, tez / makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma, farklı dergi / tez formatlarına göre düzenleme ve hangi dergilerde yayınlayabileceğinize dair önerilerde bulunma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma, makale yazım ve yayın sürecinizde sizlere yardımcı olabilecek EndNote programının etkin kullanımına yönelik olarak 21 Haziran 2023 tarihinde E-Sertifikalı Online Kullanıcı Eğitimi düzenlendi.

Eğitimde kişisel kaynak kütüphanesi oluşturma, online akademik veritabanlarında makale bulma, çoklu yazar grupları ile ortak çalışma, kaynak ve kütüphane paylaşımı, dokümanlarda atıf ve kaynakça oluşturma, farklı dergiler için düzenlenme, makale, yayın gönderim sürecinde Manuscript özelliğinin kullanımı ve en doğru dergi seçimi gibi pek çok konuda bilgiler verildi. Online eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla tamamlandı. 

 

***Daire Başkanlığımız tarafından akademik yayıncılık çalışmalarını desteklemek amacıyla 2023 yılı için abone olunarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulan PoolText Report programının etkin ve verimli kullanımına yönelik olarak 07 Nisan 2023 tarihinde online eğitim düzenlendi.

Belirtilen tarihte gerçekleştirilen online eğitimde katılımcılara; PoolText Report Programı, yapay zeka tabanlı İngilizce “Proofreading” servisi ve yapısal kontroller (benzerlik, referans kalitesi, yapısal bütünlük) ile Makale Geri Bildirim Raporu hazırlama, Makalelerdeki İngilizce kullanımını akademik yazım odaklı kontrol etme ve olası gramer, noktalama, imla hatalarına dair dakikalar içerisinde düzeltme önerileri sunma, Makaleleri 50'den fazla yapısal noktada analiz etme ve iyileştirme tavsiyelerinde bulunma, Makalelerdeki olası yapısal sorunlardan kaynaklı zaman kayıplarının önüne geçme ve hedeflenen dergiden kabul alma ihtimalini artırma konularında bilgiler verildi. Online eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla tamamlandı. 

Eğitim Video Erişim Linki: https://drive.google.com/file/d/1aeJls8HMXQp-ySNwkdWefWprFlwRJC21/view?usp=sharing

 

***Daire Başkanlığımız tarafından 2023 yılı için abone olunarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulan "UpToDate""ClinicalKey" ve "ClinicalKey Student" veri tabanlarının etkin kullanımını sağlamak amacıyla başta Tıp Fakültesi olmak üzere Sağlık Bilimleri alanında çalışma yapan kullanıcılarımıza yönelik olarak 03 Nisan 2023 tarihinde ilgili firmanın eğitim danışmanı tarafından online kullanıcı eğitimi düzenlendi. Eğitim danışmanı Bülent KARACAN tarafından gerçekleştirilen eğitimde; veri tabanlarının kullanımları, içerikleri, özellikleri v.b. konularda bilgiler verildi. Online eğitim, katılımcılarından gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

Eğitim Video Erişim Linki: https://www.youtube.com/watch?v=vdCxy50ktOM

 

***Daire Başkanlığımız tarafından Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi yüksek lisans öğrencilerine, 23 Mart 2023 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” konulu online eğitim verildi. Prof. Dr. Tekin ÇELİKKAYA koordinatörlüğünde 23 Mart 2023 tarihinde AYDEP üzerinden gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

2022 YILI 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi doktora öğrencilerine, 09 Aralık 2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” konulu eğitim verildi. Prof. Dr. Tekin ÇELİKKAYA koordinatörlüğünde 09 Aralık 2022 tarihinde Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Seminer Salonunda gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencilerine, 20.10.2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Gülcan BAŞAK koordinatörlüğünde 20 Ekim 2022 tarihinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencilerine, 19.10.2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Doç. Dr. Handan KÖSE koordinatörlüğünde 19 Ekim 2022 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Mühendislik - Mimarlık Fakültesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerine, 17.10.2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Nihan ÇAĞLAYAN koordinatörlüğünde 17 Ekim 2022 tarihinde Mühendislik - Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine, 20.09.2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen ve 20 Eylül 2022 tarihinde Tıp Fakültesi'nde gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından akademik yayıncılık çalışmalarını desteklemek amacıyla 2022 yılı için abone olunarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulan PoolText Report programının etkin ve verimli kullanımına yönelik olarak 16 Haziran 2022 Perşembe günü saat 13.00'te Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi'nde bulunan Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonu'nda ilgili firmanın yetkilisi tarafından eğitim verildi.

Belirtilen tarihlerde gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara; PoolText Report Programı, yapay zeka tabanlı İngilizce “Proofreading” servisi ve yapısal kontroller (benzerlik, referans kalitesi, yapısal bütünlük) ile Makale Geri Bildirim Raporu hazırlama, Makalelerdeki İngilizce kullanımını akademik yazım odaklı kontrol etme ve olası gramer, noktalama, imla hatalarına dair dakikalar içerisinde düzeltme önerileri sunma, Makaleleri 50'den fazla yapısal noktada analiz etme ve iyileştirme tavsiyelerinde bulunma, Makalelerdeki olası yapısal sorunlardan kaynaklı zaman kayıplarının önüne geçme ve hedeflenen dergiden kabul alma ihtimalini artırma konularında bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğrencilerine, 20.05.2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Meryem GÜRLER koordinatörlüğünde 20 Mayıs 2022 tarihinde Sağlık Bilimler Fakültesi'nde gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından akademik yayıncılık çalışmalarını desteklemek amacıyla 2022 yılı için abone olunarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulan PoolText Report programının etkin ve verimli kullanımına yönelik olarak 17 Mayıs 2022 tarihinde online eğitim düzenlendi.

Belirtilen tarihlerde gerçekleştirilen online eğitimde katılımcılara; PoolText Report Programı, yapay zeka tabanlı İngilizce “Proofreading” servisi ve yapısal kontroller (benzerlik, referans kalitesi, yapısal bütünlük) ile Makale Geri Bildirim Raporu hazırlama, Makalelerdeki İngilizce kullanımını akademik yazım odaklı kontrol etme ve olası gramer, noktalama, imla hatalarına dair dakikalar içerisinde düzeltme önerileri sunma, Makaleleri 50'den fazla yapısal noktada analiz etme ve iyileştirme tavsiyelerinde bulunma, Makalelerdeki olası yapısal sorunlardan kaynaklı zaman kayıplarının önüne geçme ve hedeflenen dergiden kabul alma ihtimalini artırma konularında bilgiler verildi. Online eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla tamamlandı. 

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Kaman Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencilerine, 29.03.2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Gazi POLAT koordinatörlüğünde 29 Mart 2022 tarihinde Kaman Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerine, 18 Mart 2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” konulu eğitim verildi. Dr. Öğr. Üyesi Sevinç AKÇAY koordinatörlüğünde 18 Mart 2022 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi B-73 Amfi'de gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu - Dış Ticaret Programı öğrencilerine, 11 Mart 2022 tarihinde tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Evrim AĞAÇDELEN koordinatörlüğünde 11 Mart 2022 tarihinde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu LAB-2 Salonunda gerçekleşen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı lisansüstü öğrencilerine, 11 Mart 2022 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” konulu eğitim verildi. Doç. Dr. Tekin ÇELİKKAYA koordinatörlüğünde 11 Mart 2022 tarihinde Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü Seminer Salonunda gerçekleştirilen eğitimde katılımcılara öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından akademik yayıncılık çalışmalarını desteklemek amacıyla sağlayıcı firma ile yapılan görüşmeler doğrultusunda 01 Mart - 31 Mart 2022 tarihleri arasında deneme erişimine açılan PoolText Report programının etkin ve verimli kullanımına yönelik olarak 07 Mart 2022 tarihinde ilgili firma yetkilisi tarafından online eğitim verildi.

Belirtilen tarihlerde gerçekleştirilen online eğitimde katılımcılara; PoolText Report Programı, yapay zeka tabanlı İngilizce “Proofreading” servisi ve yapısal kontroller (benzerlik, referans kalitesi, yapısal bütünlük) ile Makale Geri Bildirim Raporu hazırlama, Makalelerdeki İngilizce kullanımını akademik yazım odaklı kontrol etme ve olası gramer, noktalama, imla hatalarına dair dakikalar içerisinde düzeltme önerileri sunma, Makaleleri 50'den fazla yapısal noktada analiz etme ve iyileştirme tavsiyelerinde bulunma, Makalelerdeki olası yapısal sorunlardan kaynaklı zaman kayıplarının önüne geçme ve hedeflenen dergiden kabul alma ihtimalini artırma konularında bilgiler verildi. Online eğitim katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılmasıyla tamamlandı. 

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından 2022 yılı için abone olunarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulan "UpToDate""ClinicalKey" ve "ClinicalKey Student" veri tabanlarının etkin kullanımını sağlamak amacıyla başta Tıp Fakültesi olmak üzere Sağlık Bilimleri alanında çalışma yapan kullanıcılarımıza yönelik olarak 01 - 02 Mart 2022 tarihlerinde ilgili firmanın eğitim danışmanı tarafından Tıp Fakültesi Dekanlığında ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "Kullanıcı Eğitimi ve Stant Etkinliği" düzenlendi. Eğitim danışmanı Ezgi BAZ tarafından gerçekleştirilen stant etkinliği ve eğitimlerde; veri tabanlarının kullanımları, içerikleri, özellikleri v.b. konularda bilgiler verildi. Stant etkinlikleri ve eğitimler, katılımcılarından gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

2021 YILI 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim Bilişim Sistemleri 1. sınıf öğrencilerine, 19.10.2021 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Dr. Öğr. Üyesi İsa BAHAT koordinatörlüğünde 19 Ekim 2021 tarihinde Kaman Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

*** Daire Başkanlığımız tarafından Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencilerine, 14.10.2021 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Zeynep KOÇALİ koordinatörlüğünde 14 Ekim 2021 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

*** Daire Başkanlığımızca 2021 yılı için abone olunarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulan "UpToDate" ve "ClinicalKey" veritabanlarının etkin kullanımını sağlamak amacıyla başta Tıp Fakültesi olmak üzere Sağlık Bilimleri alanında çalışma yapan kullanıcılarımıza yönelik olarak 08.10.2021 tarihinde ilgili firmanın eğitim danışmanı tarafından online eğitim semineri düzenlendi. Eğitim danışmanı Ezgi BAZ tarafından gerçekleştirilen online eğitimde; veri tabanlarının kullanımları, içerikleri, özellikleri v.b. konularda bilgiler verildi. Online eğitim, katılımcılarından gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı. Online eğitim seminer kaydına ulaşmak için Tıklayınız. Erişim şifresi: s8j1k?.w

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından yayıncı firma ile yapılan görüşme doğrultusunda 06 Eylül 2021-04 Kasım 2021 tarihleri arasında deneme erişimine açılan “Elsevier ClinicalKey Student” veritabanının etkin kullanımına yönelik olarak Tıp Fakültesi bünyesinde yer alan akademik personel ile öğrencilere, Öğrenciler için 28.09.2021 ve Akademik Personel için ise 30.09.2021 tarihlerinde ilgili firmanın eğitim sorumlusu tarafından online eğitimler verildi. Belirtilen tarihlerde gerçekleştirilen online eğitimlerde öğrencilere; kayıt yapma/”Akıllı Arama”yı kullanma/notlar oluşturma ve arkadaşlarınızla paylaşma/çalışma kartları oluşturma, akademik personele ise; müfredatın çevrimiçi olarak iletilmesinde yardımcı olma/üretilen kaynaklarda imajların telif hakkı ihlali olmaksızın kullanılabilirliği /içerik linklerini sunumlara ekleme/Learning Management System(LMS)’ine içerik linklerini yerleştirme/öğrencilerinize okuma ödevleri ataması konularında bilgiler verildi. Online eğitimler öğrencilerden ve akademik personelden gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı. Online eğitim seminer kaydına ulaşmak için Tıklayınız. 

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programı öğrencilerine, 28.04.2021 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” konulu online eğitim verildi. Öğr. Gör. Merve TURPÇU koordinatörlüğünde 28 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen online eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Online eğitim öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı. Online eğitim seminer kaydına ulaşmak için Tıklayınız.

 

*** Daire Başkanlığımızca lisanslanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulan, tez / makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma, farklı dergi / tez formatlarına göre düzenleme ve hangi dergilerde yayınlayabileceğinize dair önerilerde bulunma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma, makale yazım ve yayın sürecinizde sizlere yardımcı olabilecek EndNote programının etkin kullanımını sağlamak amacıyla Tıp Fakültesi Dekanlığı bünyesindeki kullanıcılarımıza yönelik olarak 08.04.2021 tarihinde Online Eğitim Semineri düzenlendi. EndNote programı eğitimeni Hakan UYAR tarafından gerçekleştirilen online eğitimde; EndNote ile kişisel bibliyografik veri tabanı oluşturma, Online veri tabanlarında makale arama (WoS, Legal Collection, Library of Congress, PubMed ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde), Referans kaydı import seçenekleri (direct export (Google Akademik, Google Books vb.), import filtreleri ve pdf import), Manuel veri girişi (Referans kaydı oluşturma) , Tam metin pdf’lerden otomatik kaynakça oluşturma, Kişisel EndNote veri tabanlarını düzenleme ve yönetme (seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme...), Tez ve Makalelerde bibliyografya (kaynakça) oluşturma, EndNote ile makale yazımı (atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme...), Referans ve Kütüphane paylaşımı ve EndNote Manuscript matcher özelliği ile makale yayınlamak için en uygun dergi seçimi konularında bilgiler verildi. Online eğitim, katılımcılarından gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** 57.Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Daire Başkanlığımız ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. sınıf öğrencileri tarafından "Halkla İlişkiler Uygulama ve Örnek Olaylar 2" dersi kapsamında "Geçmişten Geleceğe Işık Tutan Mabet" konulu çevrimiçi söyleşi 02.04.2021 tarihinde düzenlendi. Öğr. Gör. Esra YILMAZ koordinatörlüğünde 02 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen çevrimiçi söyleşide öncelikli olarak, öğrencilerden gelen sorular Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından cevaplanırken, soru cevap bölümünün ardından Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler, kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Online eğitim seminer kaydına ulaşmak için Tıklayınız.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından  57. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 30.03.2021 tarihinde tarafımızca lisanslanarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulan, tez / makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma, farklı dergi / tez formatlarına göre düzenleme ve hangi dergilerde yayınlayabileceğinize dair önerilerde bulunma gibi birçok özelliğiyle bilimsel araştırma, makale yazım ve yayın sürecinizde sizlere yardımcı olabilecek EndNote programının etkin kullanımına yönelik E-Sertifikalı Online Eğitim düzenlendi. EndNote programı eğitimeni Hakan UYAR tarafından  gerçekleştirilen online eğitimde; EndNote ile kişisel bibliyografik veri tabanı oluşturma, Online veri tabanlarında makale arama (WoS, Legal Collection, Library of Congress, PubMed ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde), Referans kaydı import seçenekleri (direct export (Google Akademik, Google Books vb.), import filtreleri ve pdf import), Manuel veri girişi (Referans kaydı oluşturma) , Tam metin pdf’lerden otomatik kaynakça oluşturma, Kişisel EndNote veri tabanlarını düzenleme ve yönetme (seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme...), Tez ve Makalelerde bibliyografya (kaynakça) oluşturma, EndNote ile makale yazımı (atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme...), Referans ve Kütüphane paylaşımı ve EndNote Manuscript matcher özelliği ile makale yayınlamak için en uygun dergi seçimi konularında bilgiler verildi. Online eğitim, katılımcılarından gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

*** Daire Başkanlığı tarafından akademik yayıncılık çalışmalarını desteklemek amacıyla "AYEUM (Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi) - SSCI ve SCI Dergilerde Yayın Yapmak: İpuçları ve İlkeler” konulu online eğitim 18.03.2021 tarihinde gerçekleştirildi. Ayeum veritabanı firmasından Selçuk Beşir DEMİR tarafından gerçekleştirilen online eğitimde akademik yayın hazırlık süreçleri ve akademik dergilere yayın gönderim konularında bilgiler verilirken, online eğitim katılımcılarından gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı. Online eğitim seminer kaydına ulaşmak için Tıklayınız.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı lisansüstü öğrencilerine, 16.03.2021 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” konulu online eğitim verildi. Doç. Dr. Tekin ÇELİKKAYA koordinatörlüğünde 16 Mart 2021 tarihinde AYDEP üzerinden gerçekleştirilen online eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve kütüphane e-kaynaklarına kampüs dışından nasıl erişim sağlanacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi. Online eğitim öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı. Online eğitim seminer kaydına ulaşmak için Tıklayınız.

 

2020 YILI 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret ve İşletme Yönetimi programları öğrencilerine, 25 Kasım 2020 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK tarafından “Kütüphane E-Kaynaklarının Tanıtımı ve Uzaktan Erişim” konulu online eğitim verildi.

Eğitimde öğrencilere öncelikli olarak Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar, bu kaynakların nasıl kullanılacağı ve e-kaynaklara uzaktan erişimin nasıl yapılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans öğrencilerine, 04 Aralık 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Dr. Öğr. Üyesi Selim BİÇEN koordinatörlüğünde 04 Aralık 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Şeyh Edebali Salonu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencilerine, 20 Kasım 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Zeynep KOÇALİ koordinatörlüğünde 20 Kasım 2019 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

*** Daire Başkanlığımız tarafından Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans öğrencilerine, 25 Ekim 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Dr. Öğr. Üyesi Öner AKGÜL koordinatörlüğünde 25 Ekim 2019 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu - Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü, Çağrı Hizmetleri Programı öğrencilerine, 23 Ekim 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Merve TURPÇU koordinatörlüğünde 23 Ekim 2019 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı öğrencilerine, 21 Ekim 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Ömür ÇETİNKAYA koordinatörlüğünde 21 Ekim 2019 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu - Dış Ticaret Bölümü öğrencilerine, 16 Ekim 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Evrim AĞAÇDELEN koordinatörlüğünde 16 Ekim 2019 tarihinde Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi Şeyh Edebali Salonu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu - Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencilerine, 03 Ekim 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Merve TURPÇU koordinatörlüğünde 03 Ekim 2019 tarihinde Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

*** Daire Başkanlığımız tarafından Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Sınıfı öğrencilerine, 17 Nisan 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Songül TAŞ koordinatörlüğünde Öğr. Gör. Zeynep KOÇALİ ve Öğr. Gör. Betül ERGİNBAŞ'ın katılımlarıyla 17 Nisan 2019 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulu'nda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı öğrencilerine ve bölüm öğretim elemanlarına, 15 Mart 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Öğr. Gör. Nihan ÇAĞLAYAN ve Öğr. Gör. Burhan DEMİRDAŞ koordinatörlüğünde 15 Mart 2019 tarihinde Merkez Kütüphane ve Merkez Kütüphane Çalışma Salonunda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

*** Daire Başkanlığımız tarafından Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı lisansüstü öğrencilerine ve bölüm öğretim elemanlarına, 14 Mart 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Doç. Dr. Çağrı ÖZTÜRK DEMİRBAŞ ve Doç. Dr. Tekin ÇELİKKAYA koordinatörlüğünde 14 Mart 2019 tarihinde Merkez Kütüphane ve Merkez Kütüphane Çalışma Salonunda gerçekleşen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak, Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü ikinci öğretim öğrencilerine, 05 Mart 2019 tarihinde Kütüphaneci Özge ÖZASLAN aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi.

Öğr. Gör. Fatih KESKİNKILIÇ koordinatörlüğünde Merkez Kütüphanede gerçekleştirilen eğitimde öğrencilere öncelikli olarak Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

 

*** Daire Başkanlığımız tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü lisansüstü öğrencilerine ve bölüm öğretim elemanlarına, 05 Mart 2019 tarihinde Kütüphaneci Mesut FAŞDAK aracılığıyla “Kütüphane Tanıtımı ve Basılı-Elektronik Kaynakların Kullanımı Eğitimi” verildi. Prof. Dr. Kamile ŞANLI KULA koordinatörlüğünde 05 Mart 2019 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Seminer Salonunda gerçekleşen eğitime, Daire Başkanlığımız adına Küt. ve Dok. Daire Başkanı Dilber SARIKAYA, Kütüphaneci Özge ÖZASLAN, Bilgisayar İşletmeni Çağrı ÇELİK ve Kütüphaneci Mesut FAŞDAK katıldı.

Eğitimde öğrencilere öncelikli olarak Daire Başkanlığımız ve Merkez Kütüphane ile ilgili bilgiler verilirken ardından kütüphane web sayfası üzerinden tarafımızca verilen hizmetler, basılı ve elektronik kaynaklar ve bu kaynakların nasıl kullanılacağı ile ilgili konularda bilgiler verildi.

8.12.2023 09:00 || 880 kez okundu.