Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Iso 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelendirme Çalışmalarımız Başladı

03 Mart 2024 tarihinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları çerçevesinde Üniversite yemekhanelerinde yemek üretimi ve sunumuyla ilgili adımların belirlenmesi için ilk adım olarak SWOT analizi yapılmıştır.

SWOT analizi, güçlü yanlar (Strengths), zayıf yanlar (Weaknesses), fırsatlar (Opportunities) ve tehditler (Threats) unsurlarını içeren kapsamlı bir değerlendirme sürecini ifade etmektedir. Bu analiz, Üniversite yemekhanelerindeki mevcut durumu ve gelecekteki potansiyelleri anlamak adına önemli bir adımdır.

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları çerçevesinde yapılan SWOT analizi, Üniversite yemekhanelerinin güçlü yönlerini, mevcut zayıf noktalarını, fırsatları ve tehditleri tespit etmeyi amaçlamıştır. Bu analizin sonuçlarına dayanarak, gıda güvenliği ve kalitesinin sürekliliği için gereken önlemler ve iyileştirme çalışmaları planlanmıştır.

Ayrıca, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları çerçevesinde yapılacak olan iş ve işlemlere ilişkin detaylı bir planlama yapılmıştır. Bu planlama, gıda üretiminden dağıtımına kadar olan süreçlerin titizlikle yönetilmesini ve standartlara uygunluğun sağlanmasını hedeflemektedir.

Üniversite yemekhanelerindeki olan gıda güvenliği ve kalitesinin ön plana çıkması için yapılan bu çalışmaların, öğrencilerin ve personelin sağlığını korunduğunu vurgulamak isteriz. Bu çerçevede, ilgili standartlara uygunluğun sürekli olarak izlenmesi ve gerekli düzeltici önlemlerin alınması sağlanacaktır.

1.03.2024 16:00 || 87 kez okundu.