Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü

Okullar "Bir Dokunuş" İle Renkleniyor

Okullar

Geleneksel oyunların yaygınlaştırılması için çalışmalar yürüten Üniversitemiz Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü, Eğitim Fakültesi ve öğrencilerimiz, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışmalar yaparak okul bahçelerini cıvıl cıvıl hale getiriyor. Bu anlamda Kırşehir merkez ve ilçelerde 30 okulun bahçesi okul sporları kapsamında geleneksel oyunlarla donatıldı. Unutulmaya yüz tutmuş oyunların yaşatılması amacıyla okul bahçelerinde oluşturulan alanlar sayesinde çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanıyor.

Bu kapsamda şimdiye kadar 30 okulun bahçesine oyun alanları çizimi, spor sahası alanı oluşturma ve düzenleme, bahçe duvarı resimleri çizimleri yapılmıştır.

Bu ve buna benzer çalışmalarla Üniversitemizin toplumun her kesimine yönelik katkı sunma yönündeki gayretleri yeni projelerle devam edecektir.

21.03.2024 23:12 || 42 kez okundu.