Duyurular

2022 - 2023 Eğitim - Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kurumlararası (Önlisans) Yatay Geçiş Duyurusu

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI (ÖNLİSANS) YATAY GEÇİŞ ŞARTLARI VE KONTENJANLARI

Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönergesine uygun olarak 2022- 2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Kurumlararası Yatay Geçiş yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak hususlar ve kontenjanlar aşağıda belirlenmiştir.

Genel Hükümler

1. Yatay geçişler eşdeğer düzeyde diploma programları arasında yapılır.

2. Yatay geçiş yapacak öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.00 (100'lük sistemde 60) olması gerekir.

3. İkinci örgün öğretimden sadece ikinci örgün öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci örgün öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci örgün öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.

4. Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.

5. Önlisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

6. Uygulanacak diğer hükümlerde yukarıda belirtilen yönetmelik ve yönergeler esas alınacaktır.

ONLİNE BAŞVURU EVRAKLARI

1

Not Döküm Belgesi (Transkript)

2

Öğrenci Belgesi

3

YKS Yerleşme Belgesi

4

%10 Başarı Belgesi (İkinci Öğretimden Normal Öğretime Başvuru Yapacak Adaylar İçin)

5

Disiplin Cezası Almadığına İlişkin Belge (Not Döküm Belgesi veya Öğrenci Belgesinde disiplin durumunun belirtilmemesi durumunda)

Not: Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Şahsen veya posta yoluyla gelen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Online başvuru ekranından yüklenen belgelerin orjinalleri kesin kayıt anında adaylardan istenecektir. Başvuru için yüklenecek belgeler PDF yada JPEG formatında sisteme yüklenecektir.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI (ÖNLİSANS) YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ

FAALİYETLER

ÖNLİSANS

Başlama Tarihi

Bitiş Tarihi

Yatay geçiş için başvurular (Başvurular internet üzerinden alınacaktır.)

01 Şubat 2023

03 Şubat 2023

Cuma

Yatay geçiş başvurularının değerlendirilip (İlgili birimlerce), yatay geçişe ilişkin

onaylı listelerin Rektörlüğe teslimi için son gün

01 Şubat 2023

07 Şubat 2023

Salı

Yatay geçiş sonuçlarının ilan edilmesi (Rektörlükçe)

09 Şubat 2023

Perşembe

Yatay geçişi kabul edilen asıl adayların kesin kayıtları

13 Şubat 2023

Pazartesi

14 Şubat 2023

Salı

Asıl adaylardan kayıt yapmayanların olması durumunda yerlerine

yedek adaylardan ilan edilmesi (Rektörlükçe)

15 Şubat 2023

Çarşamba

Yatay geçişi kabul edilen yedek adayların kesin kayıtları

16 Şubat 2023

Perşembe

17 Şubat 2023

Cuma

KAYIT YERİ:

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bağbaşı Yerleşkesi Merkez/Kırşehir

Tel: (0386) 280 42 14

Online Başvuruda sistem kaynaklı sorunlar için İrt. Tlf : (0386) 280 42 12

YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNLİSANS KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ONLİNE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İÇİN TIKLAYINIZ

19.01.2023 11:37 || 2090 kez okundu.