7417 Sayılı Af Kanunu Kapsamında Yapılacak Yatay Geçiş Başvuruları

Üniversitemize yatay geçiş başvurusunda bulunmak isteyen adayların için,

1) Yatay geçiş için ayrıca kontenjan şartı aranmayacaktır.

2) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun Geçici 83’üncü maddesinden yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan; ÖSYS/YKS puanı, üniversiteye giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabileceğine, kayıt yılı itibariyle taban puanı bulunmayan veya öğrenci almayan eş değer programlara yatay geçiş başvurularında 2022 yılı YKS taban puanlarına göre işlem yapılmasına.

3) İlgili Kanun kapsamında ön lisans ve lisans programlarına yatay geçiş başvuruları, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) Kılavuzunda yer alan üniversitemiz programları için yapılacaktır. Söz konusu kılavuzda yer almayan programlara yatay geçiş ile öğrenci alımı yapılmayacaktır.

4) DGS puanı ile sadece DGS Kılavuzlarında tanımlanan önlisans alanlarının devam edebileceği yükseköğretim lisans programlarına başvuru yapılabileceğine ve adayların ilgili yıl için programın DGS puanına sahip olmaları gerektiğine, kayıt yılı itibariyle taban puanı bulunmayan veya öğrenci almayan eş değer programlara yatay geçiş başvurularında 2022 yılı DGS taban puanlarına göre işlem yapılmasına.

5) Lisansüstü programlara yatay geçiş başvuruları, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında aktif olan programlara yapılacaktır.

6) Lisansüstü programlardan ilişiği kesilen öğrencilerden, ilişiğinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurarak öğrencilik hakkı kazananlar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin öngördüğü şartlar çerçevesinde yatay geçiş yapabileceklerdir.

7) Yatay geçiş başvurusunda bulunacak adayların aşağıda belirtilmiş olan belgelerle birlikte yatay geçiş yapılmak istenen Enstitü/Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu’na 16-27 Ocak 2023 tarihleri arasında mesai bitimine kadar şahsen veya kanuni temsilcisi aracılığıyla müracaat etmesi gerekmektedir.

8) 7417 Sayılı af kanunundan yararlanarak Üniversitemize yatay geçiş kapsamında kayıt yaptıranlar; 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde eğitime başlayacaklardır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
1. Başvuru Dilekçesi
2. Öğrenci Belgesi
3. ÖSYM Sınav Sonuç Belgesi (Lisans - Ön Lisans başvuruları için)
4. Not Döküm Belgesi (Transkript Belgesi)
5. Ders İçerikleri
6. Askerlik Durum Belgesi (Erkek adaylar için)

Dilekçe için TIKLAYINIZ

31.10.2022 09:00 || 2816 kez okundu.