Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Haberler

Haberler

Öğrenci Topluluklarından Malatya Bölgesine Deprem Ziyaretinde Bulundular

Öğrenci Topluluklarından Malatya Bölgesine Deprem Ziyaretinde Bulundular

Üniversitemizin birçok öğrenci topluluğu, 8 Mart 2024 tarihinde Malatya bölgesindeki deprem etkilenen bölgelere destek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, 90 kişilik bir otobüsle Malatya iline hareket etti. Grup, 8 Mart 2024 Cuma günü saat 01:00'de Malatya'ya doğru yola çıktı.

Malatya İnönü Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından karşılanan topluluklar, İnönü Üniversitesi Kampüs alanında kısa bir gezinti yaparak üniversiteyi tanıma fırsatı buldular. Daha sonra İnönü Üniversitesi Rektörü tarafından senato salonunda topluluklarla kısa bir tanışma gerçekleştirildi ve ardından üniversite tanıtımı yapıldı.

Sonrasında topluluklar, Ahi Evran Genç Tema ve İnönü Genç Tema ile diğer topluluklarla ortaklaşa ağaç dikimi etkinliğinde bulundular. Ağaç dikim etkinliğinin ardından, topluluklarımız Malatya Konteyner Kenti'ni ziyaret ederek burada yaşayan çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenleyerek moral desteği sağladı.

Son olarak, depremde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlığını ziyaret eden topluluklar, bu anlamlı ziyaretin ardından diğer etkinliklere devam ettiler. Depremden etkilenen tüm iller ve üniversitelerle koordineli olarak programlarımız devam edecektir. Ayrıca, depremin ilk gününden beri bölgede olmaya devam ediyoruz.

8.03.2024 13:00 || 49 kez okundu.