Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Üniversite Yemekhanelerinde Iso 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgelendirme Çalışmaları

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartları çerçevesinde Üniversite yemekhanelerinde yemek üretimi ve sunumuyla ilgili uygulanacak adımların belirlendiği ilk toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantı, gıda güvenliği yönetimi sürecinin başlatılması ve yemekhane operasyonlarının standartlara uygun hale getirilmesi amacını taşıdı.

Toplantıda, ISO 22000 standartlarının temel prensipleri ve gereksinimleri ele alındı. Bu kapsamda, gıda güvenliği yönetim sistemi oluşturulması, belgelendirilmesi, uygulanması ve sürekli iyileştirilmesi için atılacak adımlar tartışıldı. İlgili standartlar doğrultusunda gıda güvenliği politikasının belirlenmesi ve bu politikanın organizasyon genelinde benimsenmesi için gerekli adımlar atılması düşünüldü,

Yemek üretimi aşamasında kullanılan malzemelerin seçimi, depolanması ve işlenmesi gibi kritik kontrol noktaları belirlenmesi ayrıca, hijyen standartlarına uygun çalışma prensipleri ve temizlik prosedürleri üzerinde duruldu. Yemek sunumu aşamasında ise servis personeli eğitimleri ve prosedürleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

ISO 22000 standardının gerektirdiği belgelendirme süreci ve denetimler için ön hazırlıklar da toplantıda masaya yatırıldı. Bu kapsamda, iç denetimlerin düzenlenmesi, dokümantasyon süreçlerinin oluşturulması ve gerekli süreçlerin planlanması gibi adımlar belirlendi.

Toplantı, Kalite Yönetim Koordinatörlüğünün katılımıyla gerçekleştirilerek bir komisyon oluşturuldu ve bu komisyon, ISO 22000 standardının etkin bir şekilde uygulanması için sorumlulukları paylaştı. İlerleyen süreçte düzenli toplantılar ve geri bildirimlerle sistemin sürekli iyileştirilmesi ve güncellenmesi için bir yol haritası oluşturuldu.
Başkanlığımız, zaten standartların üzerinde bir performans sergilemesine rağmen, daha da iyisini hedefleyerek üniversite yemekhanelerinde ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standartlarına tam uygunluğunu ve yemek kalitemizi ile üstün performansımızı belgelendirmek istiyoruz.

23.02.2024 16:02 || 256 kez okundu.