Kalite Yönetim Koordinatörlüğü

Haberler

Haberler

Ödüllü Yazılım Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (Bkys 1.5) Bir Ödül Daha Aldı

Ödüllü Yazılım Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (Bkys 1.5) Bir Ödül Daha Aldı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, başarısını tescilledi. Türk Yüksek Öğretim ekosisteminde kalite çalışmalatı ile dikkat çeken Üniversitemiz bir başarıya daha imza attı. Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Ankara Şubesi tarafından düzenlenen İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri'nde özel ödülüne layık görüldü.

Üniversitenin geliştirdiği Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi (BKYS), ödül sürecine 2023 yılında başvurdu. Üniversite Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından yürütülen hazırlık süreci sonrası proje hazırlandı. 28 Nisan 2024 tarihinde açıklanan sonuçlara göre, BKYS, İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülleri'nde özel ödüle layık görüldü. Ödül, üniversitenin Kalite Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Şimşek tarafından Ankara'da düzenlenen bir törenle teslim alındı. Ödül törenine Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Gülbahar Üçler ile Ekrem Öztürk de katıldı.

Alınan bu ödül, daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen Verimlilik Ödülleri sürecinde de BKYS'ye verilen ödülle birleşerek üniversiteye daha güçlü bir prestij kazandırdı.

BKYS, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından 2018 yılında özgün bir şekilde geliştirildi. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından marka tescili yapılan uygulama, Asya Verimlilik Teşkilatı'nın daveti üzerine Kore'de uluslararası kuruluşlara tanıtımı yapıldı. Üniversite bünyesinde oluşturulan yazılım geliştirme ofisi tarafından geliştirilen BKYS, halen 1.5 versiyonuyla kullanıma açılmış durumda. Yapay Zeka Entegrasyonun ile geliştirilmekte olan BKYS 2.0 versiyonunun bu yıl sonunda devreye alınması bekleniyor. Yükseköğretim kurumları ve kamu kurumları tarafından kalite yönetim sistemleri için kullanılması amaçlanan BKYS 

şu an itibarıyla altı üniversite ve ÖSYM gibi kurumlarda aktif olarak kullanılıyor. Çok sayıda üniversiteye tanıtımı yapılan BKYSnin yakın zamanda daha çok kurum tarafından kullanılması bekleniyor.

30.04.2024 23:07 || 24 kez okundu.