Kalite Yönetim Koordinatörlüğü

Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

Araştırma ve Geliştirme Komisyonu

Madde 23- Üniversitenin yönetim kalite güvence sistemi kapsamında oluşturulan Kalite Yönetim Koordinatörlüğünün ve yürüttüğü süreçlere ilişkin ölçek ve anketlerin geliştirilmesi, uygulanması, değerlendirilmesini yapmak ve kalite yönetim sistemi kapsamındaki AR-GE faaliyetlerini yönetmek amacıyla beş (5) kişiden oluşan AR-GE Komisyonu (AGK) kurulur. AR-GE Komisyonu başkanı ve üyeleri Kalite Yönetim Koordinatörünün önerisi üzerine Rektör tarafından üç (3) yıllığına görevlendirilir. Komisyon üye tam sayısının çoğunluğu ile toplanır ve kararlarını toplantıda hazır bulunan üyelerin çoğunluğu ile alınır.

Araştırma ve Geliştirme Komisyonunun Görevleri

Madde 24- AR- GE Komisyonunun görevleri şunlardır:

a) Ar-Ge Planlama: Kalite yönetim sisteminin işleyişi ve süreçlerine ilişkin araştırma konuları, araştırma ekibi üyelerini, yapılacak faaliyetleri, iyileştirme önerilerini belirlemek. b) Proje Hazırlama: Kalite Yönetim Sistemi kapsamında yürütülen faaliyetler ile ilgili projeler hazırlamak ve yürütmek.

c) Teknoloji Kullanımı: Yeni gelişen teknolojileri kalite süreçlerinde kullanarak kalite faaliyetlerinin uygulanabilirliğini kolaylaştırmak. BKYS’nin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik önerilerde bulunmak,

ç) Ölçek ve Anket Geliştirme: Kalite Yönetim Koordinatörlüğü tarafından belirlenen ihtiyaçlara dayanarak ölçek ve anketler geliştirmek. Bu ölçek ve anketlerin, kalite yönetim süreçlerinin etkinliğini değerlendirmek ve iyileştirmek amacıyla kullanımını önermek.

d) Ölçek ve Anketleri Uygulama: Kalite Yönetim Sistemi kapsamında geliştirilen ölçek ve anketleri etkin bir şekilde uygulamak, ilgili paydaşlardan geri bildirimleri toplamak ve bu verileri analiz etmek, analizleri yapılan anket sonuçlarına ilişkin önerilerde bulunmak.

e) Değerlendirme: Elde edilen verileri değerlendirmek, kalite yönetim süreçlerinin ve AR-GE faaliyetlerinin güçlü yönlerini ve geliştirme alanlarını belirlemek.

f) AR-GE Faaliyetleri Yönetimi: Yürütülen AR-GE faaliyetlerini planlamak, uygulamak ve izlemek. Bu faaliyetlerin stratejik hedeflere uygunluğunu değerlendirmek, Hazırlanan KİDR ve YGG raporlarını dikkate alarak kalite yönetim sistemine ilişkin stratejiler geliştirmek ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğüne önermek,

g) Raporlama: AR-GE Komitesi, gerçekleştirilen ölçek ve anket uygulamaları ile AR-GE faaliyetlerine dair düzenli raporlar sunarak süreçlerin ve AR-GE faaliyetlerinin kalitesini göstermek, Kalite Yönetim Sistemi ve Kalite Yönetim Koordinatörlüğünün işleyişi ile ilgili raporları hazırlamak.

AR-GE  KOMİSYONU
 
Başkan
 
Üye
 
Üye
 
Üye
 
Üye
 
Üye
 
Üye