Uluslararası Sıfır Atık Günü Kutlandı

Üniversitemiz, Kalite Yönetim Koordinatörlüğü, Çevre Yönetim Komisyonu ve Sıfır Atık Yönetim Komisyonu'nun iş birliğiyle, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü kutladı. Etkinlik, Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin İlker, Rektör Danışmanı ve Kalite Yönetim Koordinatörü Yardımcısı Ekrem Öztürk, Sıfır Atık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. İlkay Açıkgöz Erkaya,  Milli Eğitim Müdürü Yasin Gülşen, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü  Muhammed Yusuf Orhan ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, çevre için sıfır atığın önemi vurgulandı.

Prof. Dr. Musa Özata, çevre kirliliğinin gelecek nesillere miras bırakılacağını vurgulayarak, bu konuda toplumun sorumluluklarını hatırlattı. Milli Eğitim Müdürü ise çocukların ve okulların sıfır atık projesindeki rolünü vurgularken, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürü ise kurumlarının çevre koruma projelerine liderlik ettiğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Huri Eyupoğlu Sıfır Atık Uygulamaları, Üniversitemiz Atık Yönetim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. İlkay Akkaya Küresel Isınma ve İklim Değişikliği, Araştırma Görevlisi Dr. Demet Hayriye Özaltun ise atıkların toplanması, yönetilmesi ve geri dönüşüm konularında bilgi verdiler.

Etkinlik kapsamında öğrencilere geri dönüşüm ve atık azaltma konularında soru-cevap düzenlendi. Öğrenciler, sıfır atık felsefesini daha yakından tanıma ve günlük yaşamlarında nasıl uygulayabileceklerini öğrenme fırsatı buldular. Bu interaktif etkinlikler, öğrencilerin çevre bilinci kazanmalarına ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları geliştirmelerine katkı sağladı.

Etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve çevre bilincinin artırılmasına katkı sağladı.

29.03.2024 19:57 || 66 kez okundu.