İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı

Haberler

Haberler

Üniversitemize Yeni Başlayan Koruma Ve Güvenlik Personellerine İş Başı Eğitimi Verildi.

Üniversitemize Yeni Başlayan Koruma Ve Güvenlik Personellerine İş Başı Eğitimi Verildi.

 Üniversitemize yeni başlayan koruma ve güvenlik personellerine yönelik iş başı eğitimi ve bu eğitim ile birlikte önemli bileşenlerin ana başlık altında toplantıdığı toplantılar yapıldı. Bu ana bileşenler kapsamında bazı belirtilen bileşenler ve bunlara ek konular ele alındı. 

1. Güvenlik Prosedürleri 

Personeller, üniversite kampüsünde uygulanacak güvenlik protokollerini öğrenirler. Bu protokoller genellikle kampüs giriş ve çıkış prosedürleri, güvenlik kameralarının kullanımı ve güvenlik kontrol noktaları gibi konuları içerir.

2. Kriz Yönetimi

Personeller, acil durumlarda nasıl tepki vereceklerini ve kriz durumlarını yönetme stratejilerini öğrenirler. Bu, yangın, doğal afetler, saldırılar veya diğer acil durumlar için hazırlık içerir.

3. İletişim Becerileri

İyi iletişim, koruma ve güvenlik personelinin etkinliği için önemlidir. Personeller, vatandaşlarla etkili iletişim kurma, olayları rapor etme ve diğer güvenlik personeliyle işbirliği yapma becerilerini geliştirirler.

4. Temel Yasal Konular

Personeller, güvenlik görevlerini yerine getirirken karşılaşabilecekleri yasal konuları anlamak için temel yasal eğitim alırlar. Bu, kişisel haklar, arama ve el koyma prosedürleri, tutuklama prosedürleri ve yasal sınırlar gibi konuları içerebilir.

5. Kampüs Tanıtımı

Personeller, kampüsü ve çevresini tanıyarak güvenlik görevlerini daha etkili bir şekilde yerine getirebilirler. Bu, önemli yerlerin ve binaların yerlerini öğrenme, kritik altyapıyı tanıma ve kampüs topluluğuyla etkileşimde bulunma içerebilir.

Bu eğitim programı, yeni başlayan koruma ve güvenlik personelinin kampüs güvenliğine katkıda bulunmalarını sağlayacak temel bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olur.

26.04.2024 11:04 || 39 kez okundu.