Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Haberler

Haberler

Üniversitemizde Iso 27001 Bgys Dış Değerlendirme Gözetim Tetkiki Açılış Toplantısı Yapıldı

Üniversitemizde Iso 27001 Bgys Dış Değerlendirme Gözetim Tetkiki Açılış Toplantısı Yapıldı

Kalite Yönetim Sistemi ile önemli başarılar elde eden ve bu alanda çalışmalarını sürdüren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Kalite Yönetim Sisteminin önemli bir unsuru olan ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS) Dış Değerlendirme Gözetim Tetkiki Açılış Toplantısı 12 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi. Üniversitemiz Genel Sekreterlik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Genel Sekreter Yardımcısı Osman Savaş Çetiner, Kalite Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk, Bilgi İşlem Daire Başkanı Canfer Memoğlu, Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Mustafa Hilmi Gökçe, Bilgi Güvenliği Yönetim Ekibi ve Tetkikçi Eyüp Erkesim katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, 2015 yılında kalite komisyonunu oluşturulması ve ardından kalite yönetim koordinatörlüğünün kurulması ile başlayan kalite yolculuğunda çok farklı bir aşamaya geldiklerini söyledi. Başlangıçta dokümanların standart hale getirilmesi ve iş akış şemalarının oluşturulması ile başlayan çalışmaların bütünleşik bir yönetim sistemi oluşturulmasını sağladığını kaydeden Kurt, üniversitemizin ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemini çok etkin kullandığını ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin Kalite Yönetim Sistemini daha da güçlendirdiğini anlattı.

“Bilgi bir kurumun iş sürekliliğini sağlamasında en önemli değerlerden birisidir.” diyen Prof. Dr. Mustafa Kurt, değişen ve gelişen dünya koşullarında bilginin önemini ve korunması gerektiğini belirtti. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin üniversitemiz için çok önemli olduğunu dile getiren Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemi olduğunun bilinci ile bugün kapsamı Bilgi İşlem Daire Başkalığı ve Personel Daire Başkanlığı olan sistemi, ilerleyen dönemlerde tüm üniversitemizi kapsamı içine alarak daha etkin hale getireceğiz.”

Gerçekleşen toplantının başarılı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Mustafa Kurt, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi dış değerlendirmesinin üniversitemize önemli girdiler sağlayacağına ve iyileştirmelere fırsat vereceğine inandığını dile getirdi. 

Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilecek olan gözetim tetkikinde, bilgi güvenliğinin uygulama yöntemleri değerlendirilerek belgenin devamlılık süreci başarıyla tamamlandı. ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistem Sertifikası, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile Personel Daire Başkanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda 24 Aralık 2018 tarihinde üniversitemize kazandırıldı.

12.12.2019 14:15 || 787 kez okundu.